Șezătorile tradiționale, atracție pentru turiști

Trimite și altora

Șezătorile tradiționale renasc în satele din Munții Apuseni grație interesului turiștilor. Aceștia sunt interesați să descopere aceste obiceiuri despre care au auzit de la părinți sau de la bunici, dar la care nu au avut niciodată posibilitatea să ia parte în oraș. Șezătorile sunt organizate mai ales în pensiunile care pot găzdui un număr mai mare de oameni. Așa se întâmplă în Mărișel sau în Muntele Băișorii.

În trecut, șezătorile erau locul unde locuitorii satului puteau să glumească, să împărtășească noutățile și să flirteze. Vorbele zburau în timp ce fetele torceau lâna sau cânepa.

Distracția începe cu adevărat la șezători abia atunci când participantele la șezătoare îi cheamă și pe flăcăi să li se alăture.

La șezători, domnișoarele și doamnele pregătesc gustări, în timp ce flăcăii și domnii aduc vin și pălincă. Atmosfera era înviorată de muzicanți care interpretează melodiile populare care îi îndeamnă pe tinere să arunce furcile de tors și să se alăture tinerilor care vor să danseze.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul de ieri: Banditismul în restaurante
Next article110 de milioane de lei pentru devierea Someșului Mic în zona aeroportului din Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

six + thirteen =