Un platan din Transilvania, în competiția pentru titlul de Copacul European al Anului

Trimite și altora

Un platan vechi de 200 de ani, din orașul Câmpeni, se află în competiția pentru titlul de Copacul European al Anului. Nominalizarea sa vine după ce, anul trecut, autoritățile locale au vrut să taie copacul din centrul orașului transilvănean, însă comunitatea locală s-a opus, anunță TransylvaniaToday.ro.

Localnicii au format un lanț viu pentru a salva platanul, care este considerat drept un simbol al orașului din Țara Moților. Anul trecut, platanul din Câmpeni a primit titlul de Copacul Românesc al anului 2018, datorită modului în care moții s-au mobilizat pentru a-l salva. Cei care doresc să îl voteze pot face acest lucru AICI. Deja, s-au strâns peste 10.000 de voturi în favoarea acestui copac. Europenii vor desemna doi copaci care vor primi titlul de Copacul European al Anului. Votul se va încheia în 28 februarie, iar rezultatele competiției vor fi anunțate în 19 martie.

Comments

comments

SHARE
Previous article110 de milioane de lei pentru devierea Someșului Mic în zona aeroportului din Cluj
Next articleAlianța USR – PLUS începe strângerea de semnături pentru alegerile europarlamentare
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 × 4 =