România, fără buget – Președintele Klaus Iohannis a atacat legea bugetului de stat la Curtea Constituțională

Trimite și altora

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a atacat legea referitoare la bugetul de stat pe 2019. El a trimis această lege la Curtea Constituţională. Preşedintele României a criticat faptul că această lege prevede sume mult prea mici pentru investiţii, precum şi prea mulţi bani pentru finanţarea partidelor politice, potrivit ClujToday.ro.

Reprezentanţii formaţiunilor politice din coaliţia de guvernare au criticat decizia preşedintelui. Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, la Cluj, că acest demers al şefului statului este inoportun. În opinia lui Călin Popescu-Tăriceanu, un buget nu are cum să fie neconstituţional.

”Acest demers nu este decât o simplă şi clară şicană”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a mai adăugat că iniţiativa de a finanţa partidele politice din bugetul de stat a fost promovată de societatea civilă, pentru a reduce corupţia legată de activitatea politică. El a adăugat că acest model este utilizat şi în alte ţări democratice.
Pe de altă parte, președintele UDMR, Hunor Kelemen, a declarat că nu este nimic de comentat în legătură cu demersul șefului statului, pentru că ar dreptul legal să atace orice lege la Curtea Constituțională. El a atras atenția că vinovatul principal pentru faptul că, în prezent, România nu are buget este Guvernul, care nu și-a respectat obligația de a trimite în Parlament proiectul de lege referitor la bugetul de stat în luna noiembrie a anului trecut.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCe soluție ingenioasă au găsit IT-știi de la RebelDot pentru a preveni falsificarea diplomelor de studiu
Next articleHunor Kelemen, reales la al XIV-lea Congres
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 × three =