Competiție de roboți, găzduită de Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu

Trimite și altora

La Cluj a început o competiție regională de robotică, la care participă 34 de echipe formate din elevi pasionați de tehnologie din Transilvania. Competiția este găzduită de Universitatea Babeș-Bolyai. Câștigătorii se vor califica în faza națională a campionatului de robotică, ce va avea loc la București, în perioada 22 – 24 martie.

În Sala de Sport Gheorghe Roman din Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu atmosfera este asemănătoare celei de la marile competiții de handbal. Pe mai multe terenuri se înfruntă roboți construiți și programați de elevi de liceu, care au venit din toată Transilvania.

Elevii și-au pus toată pasiunea în construirea roboților, iar însuflețirea cu care își susțin coechipierii care manevrează roboții din ringuri este asemănătoare cu modul în care suporterii își încurajează echipele sportive preferate.

Câștigătorii competiției regionale se vor califica în finala națională, care va fi organizată la sfârșitul lunii, la București. Acolo, cei mai buni roboți din toată țara se vor înfrunta pentru un loc cât mai bun în clasamentul final.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

18 − four =