UDMR și-a stabilit lista de candidați pentru Parlamentul European – Un europarlamentar va rămâne fără mandat

Trimite și altora

Membrii Consiliului Permanent al UDMR au stabilit lista candidaților maghiari pentru alegerile pentru Parlamentul European. Președintele UDMR, Hunor Kelemen, crede că, în mod realist, UDMR poate miza pe două mandate de europarlamentar, însă, cu o mobilizare foarte bună, ar putea obține trei mandate.

Pe primul loc pe lista UDMR se va afla actualul europarlamentar, Iuliu Winkler. Acesta a fost și membru al Parlamentului național, precum și ministru delegat. Pe locul doi se va afla Lorant Vincze. Acesta a fost secretar al UDMR pentru relații externe și este președinte FUEN, o federație a organizațiilor politice ale minorităților naționale. Pe locul trei se află fostul vicepremier și ministru al Culturii, Csilla Hegedus. Pe locul al patrulea se află reprezentantul organizației de tineret a UDMR, Csongor Oltean, iar pe locul cinci actualul europarlamentar, Csaba Sogor. Acesta este pastor protestant și face parte din Parlamentul European din 2007. Csaba Sogor a stârnit recent controverse prin faptul că, în Parlamentul European, a votat împotriva nominalizării Laurei Codruța Kovesi drept procuror-șef european, deși PPE, partidul la care este afiliat UDMR, decisese susținerea candidatei din România.

Lista candidaților urmează să fie validată și de Consiliul Reprezentanților Unionali ai UDMR, care se va întruni sâmbătă la Oradea. Hunor Kelemen a lansat și un apel către Partidul Civic Maghiar (PCM) și către Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) să se coalizeze cu UDMR și să sprijine lista candidaților în alegerile din 26 mai.

Partidul Civic Maghiar are o relație de colaborare cu UDMR din anul 2014. Această colaborare a dus la creșterea numărului de mandate de consilieri locali, județeni și primari ai PCM, iar acest partid a primit și două mandate de deputat pe lista UDMR. O înțelegere asemănătoare va fi propusă și PPMT. Hunor Kelemen a precizat că UDMR nu este înregistrat ca partid politic, ci ca organizație a unei minorități naționale, astfel că reprezentanții celor două partide maghiare pot deveni membri ai UDMR fără să demisioneze din PCM sau din PPMT.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCentrul Clujului, transformat în târg de mărțișoare
Next articleCompetiție de roboți, găzduită de Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

fourteen − twelve =