Protest la Imprimeria Ardealul – Administratorul special vrea să pună pe butuci tipografia înainte de a fi schimbat din funcție

Zeci de angajați ai celei mai mari tipografii de stat din Transilvania, Imprimeria Ardealul din Cluj, au participat la un protest spontan. Oamenii au întrerupt lucrul pentru a cere demiterea administratorului special al Companiei Naționale a Imprimeriilor Coresi, din care face parte imprimeria clujeană. Motivul este acela că administratorul special dorește să închidă imprimeria, deși aceasta este obține profit. Scandalul a ajuns și la ministrul Culturii, Daniel Breaz, care a decis demiterea administratorului special. Compania de stat se află în insolvență.

Administratorul special al Companiei Naționale a Imprimeriilor Coresi, Pavel Avrămoiu, a fost înștiințat oficial că va fi schimbat din funcție în 27 martie. Totuși, pe ultima sută de metri, el încearcă să închidă singura sucursală profitabilă a companiei de stat, Imprimeria Ardealul din Cluj. Acest lucru denotă rea-credință din partea administratorului special, spune directorul imprimeriei clujene, Mircia Giurgiu.

Angajații se opun închiderii imprimeriei.

Reprezentanții Ministerului Culturii au afirmat că doresc salvarea companiei de stat, însă au atras atenția că ea trebuie să revină pe profit. Compania Coresi are sucursale în București, Cluj-Napoca și Oradea.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

9 + 9 =