Creștere semnificativă a turismului cultural în Transilvania

Turismul cultural în Transilvania cunoaște o dezvoltare rapidă. Și aceasta după ce, în ultimii ani, mai multe ghiduri internaționale de călătorie, precum Lonely Planet sau The Calvert Journal, au inclus Transilvania printre recomandările lor. Cel mai adesea, pasionații de turism cultural aleg să viziteze obiective precum centrele vechilor orașe precum Clujul, Sighișoara sau Sibiul, bisericile fortificate sau castele și cetăți.

Turismul cultural a crescut în ultimii zece ani cu peste 500 la sută, estimează reprezentanții agențiilor de turism. Există un turism al pasionaților de festivaluri, precum TIFF, dar și un turism al pasionaților de patrimoniu istoric. Castelele și cetățile sunt tot mai des vizitate de oaspeți din străinătate. Un bun exemplu este castelul din Ciucea, care a fost proprietatea poeților Ady Endre și Octavian Goga.

Alți turiști preferă bisericile fortificate săsești. În Saschiz, de exemplu, vin turiști din toată lumea, spune proprietara unui han, Lidia Stoichițescu.

De asemenea, turiștii sunt atrași și de centrele unor vechi orașe, precum Clujul, Turda, Alba Iulia, Sibiul sau Sighișoara. Cel mai adesea, ei aterizează pe aeroportul din Cluj, apoi își organizează excursiile cu automobilul sau cu autocarele.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

twenty + 6 =