Clujul, orașul românesc cu cea mai mare creștere a turismului

Trimite și altora

Clujul este orașul cu cea mai mare creștere a numărului de turiști înregistrat în primele șase luni ale anului. Hotelierii afirmă că tendința va fi menținută și în perioada următoare, pentru că datele nu includ evenimente precum festivalul Untold.

Cluj-Napoca este orașul cu cea mai mare creștere a numărului de turiști în primele șase luni ale anului 2017. Creșterea este de 28,15 la sută și reprezintă aproape triplul mediei naționale. În total, în perioada ianuarie – iunie 2017, au fost înregistrate peste 218.000 sosiri, față de 170.000 în aceeași perioadă a anului precedent. Tot în același interval de timp, numărul de înnoptări a crescut de la aproape 322.000 în 2016 la peste 400.000 în acest an, potrivit Institutului Național de Statistică. Mai mult de o treime dintre acești turiști sunt străini, spune expertul în turism Valentin Lungu, managerul hotelului Univers T. ”În perioada următoare va fi menținută tendința de creștere a numărului de turiști”, mai spune Valentin Lungu.

Tendința este confirmată și de reprezentanții Primăriei. Ei afirmă că numărul celor care s-au adresat Centrului de Informare Turistică al municipalității a crescut cu 50 la sută în prima jumătate a anului, comparativ cu aceeași perioadă din 2016.

Comments

comments

SHARE
Previous articleTinerii clujeni, tot mai interesați de studiile de robotică
Next articleOrașul care nu doarme niciodată – 24 de ore în Dubai
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

1 × 3 =