Cel mai mare producător de cidru artizanal din Transilvania se extinde la Dej

Trimite și altora

Dejul a reușit să atragă o nouă investiție importantă. Cel mai mare producător de cidru artizanal din Transilvania, care deține brandul Harvester, a anunțat că va produce această băutură în Dej.

Noua fabrică va fi localizată într-o clădire cu suprafața de 350 de metri pătrați, situată în incinta fabricii de sucuri Pectirom. Aceasta a fost închisă în urmă cu mai mult de cinci ani. Fabrica a fost cumpărată de acționarii Arovit, iar o dată cu punerea în funcțiune a noi fabrici de cidru, ar putea fi reluată și activitatea de producere a sucurilor de fructe.

”Noua fabrică de cidru va avea o încăpere pentru fermentare și una pentru îmbuteliere. De asemenea, există vestiare, grupuri sanitare și instalații utile, precum un cântar pentru camioane”, a spus unul dintre acționarii fabricii de cidru, Sergiu Mureșan.

În prezent, există două varietăți de cidru Harvester, din mere și din pere. Însă, o dată cu punerea în funcțiune a fabricii din Dej, ar urma să apară pe piață noi varietăți de cidru, inclusiv cidru care va fi livrat în butoaie de lemn pentur baruri și pentru festivaluri. Spațiul din localitatea sălăjeană Zimbor, unde este produs în prezent cidrul Harvester, urmează să fie folosit în continuare tot pentru activități de producție a unor băuturi artizanale.

Comments

comments

SHARE
Previous articleRedactia ClujInsider.ro vă urează Crăciun fericit!
Next articleDaruri de Sărbători
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eleven − 3 =