Cireși japonezi și hibiscus, plantați în parcurile din Cluj

Primăria Clujului a decis să planteze specii exotice de arbori și de arbuști. Nu atât de exotice precum palmierii din Timișoara sau din Mamaia, ci sunt specii care sunt mult mai bine adaptate climei temperat-continentale din Transilvania. Este vorba de cireși japonezi și de hibiscus, specii care au fost alese de specialiștii în silvicultură din cadrul Direcției de Ecologie Urbană și Spații Verzi.

Biodiversitatea din parcurile și grădinile publice din Cluj va spori din acest an grație unor soiuri exotice. Primăria a cumpărat arbori cunoscuți pentru frumusețea florilor lor, precum și arbuști ale căror frunze sunt cunoscute de români mai ales din amestecurile pentru ceaiuri cu proprietăți curative, spune directorul Direcției de Ecologie Urbană și Spații Verzi, Viorel Pleșa.

Noile soiuri de arbori și de arbuști vor putea fi întâlnite atât în parcuri, cât și în zonele verzi care delimitează principalele artere ale Clujului, mai spune Viorel Pleșa. Plantarea noilor arbori și arbuști se va încheia, cel mai probabil, în data de 15 aprilie.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

two + 14 =