Via Cluj TV: USAMV Cluj, implicată în constituirea unei școli profesionale în județul Mureș

Trimite și altora

O universitate clujeană se implică într-un proiect educațional inedit, în contextul în care criza forței de muncă este tot mai evidentă în România. Creșterea și dezvoltarea economiei românești este limitată de lipsa muncitorilor calificați. Criza nu este resimțită doar în marile orașe, ci și în mediul rural. Una dintre soluțiile la problema lipsei muncitorilor calificați este reprezentată de calificarea tinerilor și adolescenților din satele Transilvaniei, potrivit ViaCluj.tv.

Astfel s-a născut ideea relansării școlilor profesionale și duale. Consilierul local PNL din comuna Râciu, Ciprian Belean, a inițiat crearea unei școli profesionale în această localitate. El a reușit să atragă sprijinul companiei Azomureș, precum și pe cel al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj.

Prorectorul pentru mediul socio-economic al universității clujene, profesorul Adrian Oros, care este și deputat PNL, crede că instituțiile de învățământ superior au datoria de a sprijini astfel de proiecte, care să ducă la o mai bună inserție pe piața muncii pentru tinerii care pot fi calificați în diferite meserii și profesii.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujenii vor simplificarea birocrației implicate de reciclarea ambalajelor
Next articleUDMR și-a prezentat programul electoral la Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

four − 2 =