Clujenii vor simplificarea birocrației implicate de reciclarea ambalajelor

Inițiativa legislativă care prevede stimularea reciclării ambalajelor, care a devenit obligatorie de la 1 aprilie, a stârnit un interes mare la Cluj. Oamenii se declară de acord cu reciclarea, însă cer simplificarea procedurilor birocratice. Concret, ei nu doresc ca returnarea ambalajelor reciclabile să fie condiționată de prezentarea bonului fiscal emis pentru cumpărarea unor produse.

Pentru mulți dintre clujeni, reciclarea borcanelor și a sticlelor de bere și de băuturi răcoritoare nealcoolice este o inițiativă bună, care va duce la protejarea mediului. Însă oamenii ar dori ca procedurile folosite de comercianți să fie mai simple, iar returnarea ambalajelor reciclabile să nu fie condiționată de prezentarea bonului fiscal de achiziție.

Noile reguli referitoare la reciclare sunt binevenite la Cluj și în contextul în care, de la vară, va deveni obligatorie colectarea selectivă a deșeurilor. Astfel, clujenii vor câștiga de două ori: își vor recupera o parte din bani din returnarea ambalajelor reciclabile și vor plăti mai puțin pentru serviciile de salubritate, deoarece va scădea semnificativ volumul deșeurilor produse de gospodării.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

19 − ten =