TeraPlast deține 99% din Depaco – Wetterbest

Trimite și altora

Grupul TeraPlast și-a majorat cu 32% participația în Depaco, jucător al pieței locale de sisteme complete pentru acoperişuri prin brandul Wetterbest. TeraPlast a ajuns astfel la o participație de 99%.

În urma contractului încheiat în data de 10 mai 2019, investiția totală a TeraPlast în capitalul social al Depaco va depăși 17 milioane de euro. Prețul de 5,1 milioane de euro pentru deținerea adițională de 32% va fi plătit până în decembrie 2020.

„Achiziția se încadrează în politica Grupului TeraPlast de a-și consolida participațiile în subsidiarele sale. Evoluția business-ului de la intrarea în Grupul TeraPlast și până acum ne confirmă încrederea pe care am avut-o și o avem atât în potențialul companiei, cât și în oportunitățile pe care le poate oferi piața de învelitori a cărei valoare este de peste 300 milioane de euro.”  a declarat Dorel Goia, președintele Consiliului de Administrație al TeraPlast.

În primul trimestru din 2019, Wetterbest a avut cea mai mare contribuție la evoluția cifrei de afaceri consolidată a Grupului TeraPlast. Este vorba de un plus 3,9 milioane de euro față de trimestrul 1 din 2018. Creșterea vine ca urmare a măsurilor introduse la nivelul departamentului comercial, precum și a dezvoltării segmentului industrial.

Pentru 2019, compania își propune o cifră de afaceri de 55 milioane de euro, cu 18% peste valoarea din 2018 și creșterea cu 51% a EBITDA, până la 4,6 milioane de euro. La aceste obiective va contribui și noua facilitate de producție, obiectul proiectului co-finanțat prin schema de ajutor de stat, care va funcționa din trimestrul 3 al acestui an.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY