TeraPlast deține 99% din Depaco – Wetterbest

Trimite și altora

Grupul TeraPlast și-a majorat cu 32% participația în Depaco, jucător al pieței locale de sisteme complete pentru acoperişuri prin brandul Wetterbest. TeraPlast a ajuns astfel la o participație de 99%.

În urma contractului încheiat în data de 10 mai 2019, investiția totală a TeraPlast în capitalul social al Depaco va depăși 17 milioane de euro. Prețul de 5,1 milioane de euro pentru deținerea adițională de 32% va fi plătit până în decembrie 2020.

„Achiziția se încadrează în politica Grupului TeraPlast de a-și consolida participațiile în subsidiarele sale. Evoluția business-ului de la intrarea în Grupul TeraPlast și până acum ne confirmă încrederea pe care am avut-o și o avem atât în potențialul companiei, cât și în oportunitățile pe care le poate oferi piața de învelitori a cărei valoare este de peste 300 milioane de euro.”  a declarat Dorel Goia, președintele Consiliului de Administrație al TeraPlast.

În primul trimestru din 2019, Wetterbest a avut cea mai mare contribuție la evoluția cifrei de afaceri consolidată a Grupului TeraPlast. Este vorba de un plus 3,9 milioane de euro față de trimestrul 1 din 2018. Creșterea vine ca urmare a măsurilor introduse la nivelul departamentului comercial, precum și a dezvoltării segmentului industrial.

Pentru 2019, compania își propune o cifră de afaceri de 55 milioane de euro, cu 18% peste valoarea din 2018 și creșterea cu 51% a EBITDA, până la 4,6 milioane de euro. La aceste obiective va contribui și noua facilitate de producție, obiectul proiectului co-finanțat prin schema de ajutor de stat, care va funcționa din trimestrul 3 al acestui an.

Comments

comments

SHARE
Previous articleDeclarația de la Sibiu, adoptată de liderii Uniunii Europene
Next articleE.On Servicii SRL scoate la licitație imobile în mai multe localități din Transilvania
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

seventeen − 14 =