Află cum poți obține flori și un gazon de calitate

Trimite și altora

Ing. Răzvan Bulugea a explicat la Via Cluj TV de ce îngrășămintele cu eliberare controlată sunt esențiale pentru a obține flori de o calitate superioară.

„Există mai multe game de îngrășăminte special create pentru cultura de flori la ghiveci, cultura de flori tăiate și plante ornamentale. Aici ne referim la cei care au un garden center, unde într-o primă fază plantele ținute în containere trebuie fertilizate pentru a se menține în vederea comercializării care e posibil să nu aibă loc în aceeași zi”, a explicat Ing. Răzvan Bulugea.

Potrivit inginerului Bulugea, datorită acestor îngrășăminte se obține o plantă compactă, de o culoare verde foarte frumoasă, un indicator pentru sănătatea plantei, o plantă cu un sistem radicular bine dezvoltat.

În ceea ce privește soluțiile pentru gazon, invitatul Business Cafe a spus că Holland Farming Agro comercializează îngrășăminte cu eliberare controlată adaptate tipului de gazon.

„Există îngrășăminte pentru peluze private, pentru terenurile de sport, acolo unde uzura plantei este mult mai mare și ai nevoie de susținere cu fertilizanți de calitate, pentru a putea trece planta peste acest stres de trafic pe care îl provoacă jucatorii. Mai există o altă gamă adaptată cerințelor municipalității la categoria spații verzi, pe suprafețe foarte mari, situații în care costurile tebuie eficientizate”, a explicat ing. Răzvan Bulugea.

Folosirea îngrășămintelor cu eliberare controlată, spune inginerul Bulugea, asigură gazonului o calitate net superioară care persistă în timp: ,,vom obține o mai bună dezvoltare a sistemului radicular, o culoare adecvată a masei foliare și o densitate optimă a masei vegetative aflată la suprafața terenului”.

În cazul utilizării îngrășământului agricol convențional, care eliberează foarte rapid, va exista un val de creștere însă urmat de declin: firul de iarbă se va subția, se va îngălbeni, densitatea va fi foarte scăzută, iar în consecință aspectul vizual va fi deprimant.

Afla mai multe despre cum poți obține flori și un gazon de calitate urmărind emisiune Business Cafe, cu ing. Răzvan Bulugea de la Holland Farming Agro.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY