Începe TIFF 2019

Cel mai important festival de film din România începe azi la Cluj. Printre vedetele de talie mondială care vor veni în Transilvania se numără actorul Nicholas Cage, care va primi un premiu special.

Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF va începe în această seară cu o gală care va avea loc în cinematograful amenajat în aer liber în Piața Unirii din centrul Clujului. Această gală include și proiecția în premieră mondială a filmului Parking, regizat de fondatorul TIFF, Tudor Giurgiu. La proiecție vor asista și membrii echipei filmului. De asemenea, la această ediție a festivalului clujean va lua parte și actorul Nicholas Cage, care va primi premiul pentru contribuția sa la dezvoltarea cinematografiei mondiale. Un alt mare actor care va fi premiat pentru întreaga sa carieră de până acum este Marcel Iureș. În competiția oficială a TIFF se află 12 pelicule, însă, în total, în cadrul festivalului, au fost incluse peste 200 de filme. O atenție deosebită este acordată noilor tehnologii care pot fi incluse în producția audiovizuală, spune managerul festivalului, Cristian Hordilă.

În acest an, sunt celebrate trei cinematografii naționale din Franța, China și Albania. De asemenea, și cinematografia românească este bine reprezentată, cu aproape 40 de pelicule. TIFF 2019 înseamnă și o secțiune dedicată gastronomiei, cu demonstrații de gătit, concerte precum cel susținut de Les Negresses Vertes, sau evenimente precum Week-end la Castel, care va avea loc la Castelul Banffy din Bonțida și care presupune activități pentru întreaga familie.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

two × two =