Mocănița circulă din nou între Câmpeni și Abrud

Trimite și altora

Turiștii care își petrec vacanța în Munții Apuseni pot străbate una dintre cele mai frumoase zone cu ajutorul Mocăniței. Trenul cu aburi a fost repus în funcțiune de un pasionat austriac și circulă pe calea ferată cu ecartament îngust dintre Câmpeni și Abrud.

Mocănița era unul dintre simbolurile Țării Moților. Trenul circula pe linia ferată îngustă dintre Turda, Câmpeni și Abrud încă din perioada Imperiului Austro-Ungar. Circulația Mocăniței a fost întreruptă la sfârșitul aniloir 1990, deoarece autoritățile considerau că nu mai este rentabilă. Acum, însă, trenul a fost repus în funcțiune de un pasionat austriac. Acest tren atrage foarte mulți turiști.

În curând, Mocănița ar putea circula din nou până la Turda, pentru că linia ferată cu ecartament îngust a fost declarată monument istoric, a declarat istoricul Leonard Horvath, cel care a întocmit dosarul de clasare.

Cel mai probabil, circulația Mocăniței va fi reluată după ce linia de cale ferată va fi reabilitată cu ajutorul fondurilor europene.

Comments

comments

SHARE
Previous articleMuzică în limba vorbită de Isus, interpretată la Mera World Music Festival
Next articleLaguna Albastră, una dintre cele mai spectaculoase destinații din Transilvania
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 × 5 =