Laguna Albastră, una dintre cele mai spectaculoase destinații din Transilvania

Trimite și altora

Unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Transilvania este Laguna Albastră din Aghireșu. Este vorba de o fostă mină de caolin, care a fost invadată de apa unor izvoare subterane. Mineralele din sol au dat apei o culoare azurie superbă, care seamănă cu Mediterana. Laguna este înconjurată cu stufăriș verde, cu dune de nisip și cu dealuri străbătute de galerii subterane.

Laguna Albastră se află la doar 30 de kilometri depărtare de Cluj. Ea a devenit faimoasă pentru culoarea apei strânse în fosta mină de caolin. Zona fost cumpărată de un investitor privat, care ar dori să amenajeze un hotel subteran în fostele galerii de mină, după cum spun vlogerii de turism.

Laguna Albastră are un imens potențial turistic, este de părere istoricul Eduard Boboc, directorul Muzeului Octavian Goga din Ciucea.

Laguna Albastră atrage tot mai mulți turiști, care înfruntă drumul prost pentru a se bucura de apa plină de minerale. Deocamdată, nu au fost dovedite nici un fel de efecte dăunătoare ale caolinului, o argilă folosită pentru prepararea ceramicii.

Comments

comments

SHARE
Previous articleMocănița circulă din nou între Câmpeni și Abrud
Next articleCrește sprijinul acordat de stat pentru kilogramul de lână
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

13 − nine =