Crește sprijinul acordat de stat pentru kilogramul de lână

Trimite și altora

Sprijinul acordat pentru anul 2019 va fi de 2 lei/kg de lână, potrivit unui comunicat al APIA. Cei interesați că acest ajutor de minimis poate fi solicitat anual de toți crescătorii de ovine care comercializează lâna cătra centre autorizate de colectare sau prelucrare a lânii, direct sau prin intermediari care au semnat contracte de vânzare-cumpărare a lînii cu aceste centre.

Depunerea cererilor de înscriere în acest Program se face anual într-un interval de timp stabilit prin Hotărâre a Guvernului (pentru anul 2019 termenul final a fost 28 martie, inclusiv).

Documentele care dovedesc valorificarea lânii (facturi sau file din Carnetul de comercializare) trebuie depuse la direcțiile pentru agricultură județene/a municipiului București până cel târziu pe data de 1 noiembrie 2019 (inclusiv).

Suma alocată Programului la nivel național pentru anul 2019 este de 36 milioane lei (echivalentul a 7,7 milioane euro) și provine din bugetul național.

Comments

comments

SHARE
Previous articleLaguna Albastră, una dintre cele mai spectaculoase destinații din Transilvania
Next articleCurs de roboți software pentru pasionații de IT
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twenty − 13 =