Tot mai mulți clujeni își cumpără avioane ușoare

Trimite și altora

Tot mai mulți clujeni își cumpără avioane ușoare pentru sport. Ei investesc sume comparabile cu cele cheltuite pentru o mașină de lux. Deținătorii unor asemenea aparate de zbor trebuie însă să fie pregătiți să investească și în întreținerea lor, care este destul de costisitoare, precum și în întreținerea aerodromurilor utilizate de aceste avioane.

În județul Cluj, există trei aerodromuri destinate avioanelor ușoare: în Dezmir, în Luncani și în Sălicea. Pe viitor, ar putea apărea încă unul, pentru că numărul celor pasionați de astfel de avioane este în creștere, spune proprietarul unui avion, Levente Szakats.

Pasiunea pentru avioanele ușoare este destul de costisitoare, atrage atenția una dintre proprietare, Dana Pop.

Aceste avioane ușoare nu sunt utilizate doar pentru sport, ci și pentru deplasarea în diferite zone ale țării. Sunt deja oameni de afaceri care le folosesc pentru a face naveta între Cluj și București. De asemenea, din acest an, o companie belgiană va începe să producă avioane ușoare la Turda. Prețul unui avion cu patru locuri va fi de aproximativ 175.000 de euro.

Comments

comments

SHARE
Previous article14 milioane de euro, bugetul Untold 2019
Next articleExporturi în creștere pentru industria românească a mobilei – Unde sunt concentrați cei mai mari exportatori
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

three × 3 =