Începe ediția a cincea a concursului de iluminat festiv Lights On

Trimite și altora

Asociația Daisler, Primăria Cluj-Napoca și Daisler Print House anunță lansarea celei de-a cincea ediții a concursului de iluminat festiv Lights On. Este pentru prima oară când concursul iese din zona centrală a orașului și se concentrează pe cartiere. De azi și până pe 15 septembrie sunt așteptate toate propunerile de amenajare pentru Parcul Primăverii din cartierul clujean Mănăștur. Tema din acest an este Conștientizarea, iar concursul este deschis tuturor celor care pot contribui la modul în care orașul se împodobește.

“Încă de la prima ediție, inițiativa noastră și-a demonstrat importanța, mai ales că astăzi Cluj-Napoca are unele dintre cele mai creative instalații de iluminat din țară, grație și eforturilor noastre susținute în această direcție. Ne bucurăm să fim parte din această schimbare în bine”, a declarat Andi Daiszler, președintele Asociației Daisler și inițiatorul proiectului.

De menționat sunt instalațiile Forest Spirits (Szoke Eszter și Tanczos Katalin) care au fost montate în zona Casei Memoriale Matia Corvin și în zona Pieței Muzeului și Parcul Central anul trecut sau Snow Balls (Diana Siminic și Barbu Precup) în Piața Mihai Viteazul. 

Ca de obicei, concursul este deschis tuturor celor care posedă cunoștințe din domeniul design, arhitectură și inginerie, necesare pentru a realiza machetele pentru înscriere. Regulamentul concursului poate fi consultat pe concurs.lightsonromania.com. Primăria Cluj-Napoca va gestiona și în acest an concretizarea proiectului câștigător, cu o investiție în cuantum total de 71.000 de lei + TVA. 

Premiul de 1.000 de euro este oferit și în acest an de Daisler Print House, companie din domeniul tipăriturilor publicitare care susține concursul de la prima ediție. Un juriu mixt care va juriza toate propunerile va fi anunțat la începutul lunii septembrie.

Lights On a fost lansat la Cluj-Napoca în 2015 și ajutat până în prezent la decorarea următoarele spații: piața Mihai Viteazu (2015), strada Mihail Kogălniceanu (2016), bulevardul Eroilor (2017), zona pieței Muzeului (2018). Instalația câștigătoare a concursului de anul trecut (Swing with light) va fi realizată de Primăria Cluj-Napoca în această iarnă.

Din 2018, inițiativa Lights On are și o componentă de Light Art, menită să arate modul creativ și artistic în care lumina ne poate schimba percepțiile. La prima ediție a festivalului de Light Art (2018), peste 100.000 de persoane s-au bucurat la Cluj-Napoca de prezența a 14 instalații artistice de lumină create de autori din Marea Britanie, Rusia, Olanda și România. Cea mai impresionantă instalație a fost Museum of the Moon a britanicului Luke Jerram care a atras peste 70.000 de persoane în cele aproape trei săptămâni în care a fost expusă la Biserica Piaristă Sfânta Treime din Cluj-Napoca.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY