Taximetrele din Cluj, obligate să fie dotate cu GPS-uri și POS-uri – Vor fi licențe speciale pentru taximetrele electrice

Trimite și altora

Primăria Cluj-Napoca schimbă regulile din domeniul taximetriei. Autoritățile locale doresc să încurajeze dezvoltarea transportului cu taximetre electrice. Acestea vor avea licențe speciale, precum și standuri dedicate. O altă regulă este ca toate taximetrele din Cluj să fie dotate cu GPS-uri și cu aparate care permit plata cu cardul.

Numărul mare de mașini aflate în trafic generează o poluare intensă în centrul Clujului. Acesta este motivul pentru care autoritățile locale au decis să mizeze pe transportul electric. Clujul a fost primul oraș din România care a introdus autobuze electrice, iar după anul 2025, întregul transport public va fi deservit de o flotă electrică. În paralel, însă, autoritățile încurajează firmele de taximetrie să investească în mașini electrice. Primăria Cluj-Napoca a pregătit 31 de autorizații de taximetrie special rezervate autoturismelor electrice. De asemenea, vor exista standuri rezervate taximetrelor electrice. Primele vor fi amenajate în centrul orașului, spune directorul Direcției de Dezvoltare Locală din Primăria Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean.

De asemenea, de anul viitor, toate taximetrele vor trebui să fie dotate cu GPS și să aibă aparate și aplicații care să permită plata cu cardul. Deja, multe taximetre au astfel de dotări, însă, din 2020, acestea vor deveni obligatorii.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY