Digital Park, ecosistemul IT care înflorește în inima Chișinăului

Trimite și altora

Industria IT din Chișinău cunoaște o dezvoltare rapidă, comparabilă cu cea din Clujul anilor 2000. În toată Republica Moldova există peste 22.000 de specialiști IT, iar numărul lor crește de la an la an. Dezvoltarea industriei producătoare de software a dus și la necesitatea creării unui ecosistem capabil să susțină această dezvoltare. Astfel, a luat naștere Digital Park, un proiect care înflorește în inima Chișinăului.

”Atunci când am conceput ideea de proiect, ne-am gândit în primul rând la companiile de IT care vor activa în incinta acestui spaţiu şi am creat un mediu de business complex cu facilităţi premium, care schimbă concepţia clasică despre un loc de muncă în Republica Moldova. Pe lângă birourile ultra-moderne, Digital Park pune la dispoziţia rezidenţilor o gamă de facilităţi cum ar fi serviciile bancare şi comerciale, zonele de recreere şi agrement, parcare gratuită etc”, a spus coordonatoarea proiectului, Aurelia Salicov, pentru ClujToday.ro.

Ea afirmă că Digital Park va oferi soluții complete pentru cei care își vor desfășura activitatea acolo. ”Rezidenţii Digital Park vor beneficia de locuri de muncă ergonomice, ţinându-se cont de mai mulţi factori: spaţiul,  nivelul de zgomot, sistemul de ventilare, lumină naturală şi viteză înaltă la internet, ceea ce oferă productivitate şi randament maxim rezidenţilor. Pe lângă birouri şi coworking, în incinta Digital Park sunt trei săli de conferinţă, dotate pentru realizarea celor mai creative evenimente”, a adăugat Aurelia Salicov.

Ea este de părere că există toate condițiile pentru ca industria IT să facă un salt calitativ. ”Digital Park este unicul parc IT din ţară, care reuneşte companiile din acest domeniu sub acelaşi acoperiş. Atât pentru specialiştii IT, cât şi pentru investitori, Digital Park este ecosistemul perfect pentru a crea produse remarcabile şi pentru a fi parte a unei comunităţi inovatoare. Proiectul nu este o simplă clădire de birouri, ci şi un punct atractiv pentru turişti şi evenimente. Un alt element distinctiv al proiectului este clădirea ECO, proiectată cu diminuarea energiei şi ca rezultat, are un cost de funcţionare mult mai redus”, a adăugat Aurelia Salicov. Ea a afirmat că, până acum, în acest proiect, au fost investiți 200 de milioane de lei.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY