A început SciFest la Cluj

Trimite și altora

Studenții clujeni au pus la cale un eveniment dedicat pasionaților de știință. SciFest – The Science of Space este organizat de Organizația Studenților pentru Natură și vrea să demonstreze faptul că știința poate fi distractivă.

SciFest va începe în 18 noiembrie și se va încheia după o săptămână. Festivalul reunește studenți de la mai multe facultăți ale Universității Babeș-Bolyai, spune președintele Organizației Studenților pentru Natură, Arina Acatrinei.

Elevii din Cluj pasionați de știință sunt invitați la experimentele care vor fi efectuate de studenți, spune Arina Acatrinei.

Astfel de festivaluri sunt încurajate de conducerea universității clujene deoarece ele stârnesc pasiunea pentru știință în rândul tinerilor. Totodată, facultățile implicate își pot recruta viitorii studenți încă de pe băncile liceelor, pentru că astfel de festivaluri ale științei îi atrag pe mulți dintre olimpicii români, care au intrarea la facultate garantată de rezultatele bune obținute în competițiile științifice destinate liceenilor.

Comments

comments

SHARE
Previous articleConsultare publică prin sondare a opiniei clujenilor privind Parcul Est
Next articleZiua Carierei la USAMV Cluj-Napoca – află dacă și ce ți se potrivește
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

seven + sixteen =