Creștere semnificativă a volumului investițiilor în domeniul imobiliar din România – Clujul, în topul național

Trimite și altora

Investițiile în domeniul imobiliar din România au cunoscut o creștere semnificativă în primul semestru. Ele au atins pragul de 410 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere cu 6 la sută, comparativ cu perioada similară din 2018, potrivit unei analize realizate de experții companiei Cushman&Wakefield Echinox.

La nivelul regiunii Europei Centrale și de Est, volumul total al investițiilor din domeniul imobiliar a fost de aproximativ 4,1 miliarde de euro. Cehia a atras investiții în valoare de 1,9 miliarde de euro, adică un procent de 40 la sută. Polonia a atras investiții de 1,3 miliarde de euro, adică un procent de 31 la sută. România, cu investiții de 410 milioane de euro, are aproximativ 10 la sută din total celor realizate în regiune.

Ungaria a atras 7 la sută din totalul investițiilor, Slovacia 5 la sută, iar Bulgaria 2 la sută. Experții care au realizat analiza, citată de Transylvania Today, sunt de părere că, până la finalul anului, investițiile din domeniul imobiliar din România vor trece pragul de 1 miliard de euro.

În România, 53 la sută din total investițiilor au vizat sectorul clădirilor de birouri. Sectorul de retail a atras 28 la sută din total, iar domeniul industrial și logistic 18 la sută. Din punctul de vedere al distribuției geografice, 40 la sută din total investițiilor au fost realizate în București, 32 la sută în Cluj-Napoca, iar restul în celelalte localități din România.

Comments

comments

SHARE
Previous articleMoaștele Fericitului Iuliu Hossu, duse în pelerinaj la Nicula
Next articleMoaște ale lui Iuliu Hossu, pe altarul de la Nicula
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eleven + 13 =