Câtă hrană aruncă românii în fiecare an

Trimite și altora

Tot mai mulți clujeni sunt preocupați de risipa alimentară, iar comunitatea Food Waste Combat a elaborat chiar un ghid pentru reducerea cantității de mâncare aruncată la gunoi. Aceasta după ce studiile au arătat că întreaga populație a Clujului s-ar putea hrăni 20 de ani cu mâncarea aruncată de români într-un singur an. Analiza arată că fiecare român aruncă în fiecare an 130 de kilograme de mâncare, în condițiile în care oamenii din alte părți ale lumii suferă de foame. Studiul mai arată că, în România, anual, sunt aruncate 2,55 milioane de tone de mâncare. Dacă ar fi încărcată în TIR-uri această cantitate, ar fi nevoie de 127.500 de mașini, care ar face o coadă de la București la Munchen, în Germania.

Potrivit specialiștilor, alimentele care sunt aruncate la gunoi sunt responsabile pentru producerea a opt la sută din gazele de seră de pe întreaga planetă. Adică, omenirea produce la fel de multe gaze de seră pentru alimentele irosite ca și pentru a circula cu automobilele. În România, oamenii aruncă multe alimente la gunoi cu ocazia meselor festive organizate de sărbători, cum ar fi nunțile, spune specialistul în gastronomie, Adi Hădean.

Din păcate, o mare parte a hranei pe care o consumă românii este de proastă calitate. De aceea, românii ar trebui să învețe să mănânce din nou simplu și sănătos, spune medicul Mihaela Bilic.

Unul dintre alimentele cele mai irosite este pâinea. În fiecare an, fiecare dintre noi aruncăm 22 de kilograme de pâine. Acest lucru înseamnă că irosim cam 20 la sută din cantitatea cumpărată de pâine. Românii consumă în medie 96 de kilograme de pâine, cu mult peste media europeană, care este de 82 de kilograme. 

Comments

comments

SHARE
Previous article2019, anul recordurilor pe piața imobiliară din România
Next articleCare sunt sursele de inspirație pentru conturarea unui stil arhitectural local
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

sixteen − seven =