Analiștii BT estimează performanțe mai slabe pentru economia românească în 2019

Trimite și altora

Analiștii celei mai mari bănci românești, Banca Transilvania (BT), estimează că în acest an economia românească va avea performanțe mai slabe decât anul trecut. Ei cred că România va înregistra o creștere economică de 2,8 la sută.

Rata de creștere este mai mică decât cea înregistrată în acest an, de 4 la sută, precum și de cea înregistrată în 2017, când rata de creștere economică a fost de 7 la sută. Analiștii BT estimează că rata de creștere se va majora din nou în 2020, la 3,3 la sută, iar în anul 2021 rata de creștere economică va fi de 3,7 la sută.

Rata mai mică din acest an a creșterii economice este justificată de performanțele mai slabe ale economiilor din zona euro, în condițiile în care principalii parteneri comerciali ai României se află în această zonă. O altă cauză este reprezentată de politica fiscală internă, promovată de Guvern. Creșterea consumului intern în acest an va fi de 4 la sută.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCSR: SwimCup by AROBS, organizată în 16 februarie
Next articleCea mai scumpă rochie de mireasă poate fi văzută la Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

5 × two =