Stocul regional de birouri moderne va depăși pragul de 1.000.000 de metri pătrați

Trimite și altora

Stocul de birouri moderne va depăși pragul de 1.000.000 de metri pătrați de birouri moderne în principalele centre regionale ale României, reiese dintr-un studiu realizat de Cushman&Wakefield Echinox. Este vorba de o suprafață totală înregistrată în Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Brașov.

Studiul Office Market Regional Centers arată că, în acest an, dezvoltatorii imobiliari au livrat pe piață o suprafață totală de 130.000 de metri pătrați de birouri moderne în cele patru orașe. Astfel, suprafața totală de birouri moderne a ajuns la 910.000 metri pătrați.

În 2020, dezvoltatorii ar urma să mai livreze încă minim 114.000 metri pătrați, în cele patru orașe. Cele mai importante proiecte care vor fi finalizate sunt Record Park din Cluj-Napoca, cea de-a doua clădire a proiectului ISHO din Timișoara și AFI Park din Brașov.

Dintre cele patru centre regionale, Clujul are cea mai bine dezvoltată piață imobiliară. Suprafața totală a birourilor moderne din Cluj-Napoca este 330.000 de metri pătrați. Timișoara dispune de o suprafață totală de 227.000 de metri pătrați, Iașiul de o suprafață totală de 185.000 de metri pătrați, iar Brașovul de o suprafață totală de 130.000 de metri pătrați.

Clujul s-a remarcat și în planul tranzacțiilor imobiliare, prin două vânzări importante. Complexul The Office a fost cumpărat de grupul Dedeman de la concernul sud-african NEPI, iar Liberty Technology Park a fost vândut de grupul moldovenesc Fribourg către compania americană Withe Star.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul rămâne cel mai bun loc pentru start-up-uri din România
Next articleTurda, primul oraș din România cu transport public sută la sută electric
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twelve + seventeen =