Afacerile cu prăjituri tradiționale înfloresc înainte de Crăciun

Trimite și altora

În această perioadă, la Cluj, au crescut semnificativ vânzările de prăjituri și dulciuri preparate după vechile rețete ale bunicilor. Cumpărătorii vor să redescopere gustul copilăriei. Prăjiturile pot fi cumpărate de la magazinele specializate, de la cofetării, dar și de la târgurile de Crăciun organizate în orașe și chiar în comune cum ar fi Floreștiul. Specialiștii în comerțul cu alimente spun că, în această perioadă, comercianții își triplează vânzările.

Diversitatea prăjiturilor de Crăciun este una remarcabilă. În Transilvania, brioșele cu fructe de pădure, ișlerele preparate după rețete vieneze sau turta dulce de Bonțida se numără printre cele mai apreciate.

De mare trecere se bucură și linzerele cu mere, preparate în casă.

Cei care cumpără aceste prăjituri sunt cei care, de Crăciun, renunță la tartele și prăjiturile rafinate, preparate de bucătari renumiți sau de maeștri ciocolatieri, pentru a redescoperi gusturile de odinioară. În gastronomia transilvăneană se împletesc tradiții românești, maghiare, germane, austriece, dar și armenești sau evreiești.

Comments

comments

SHARE
Previous articleTurda, primul oraș din România cu transport public sută la sută electric
Next articleA: Chirurgia glandei tiroide, soluții și tratament la Spitalul REGINA MARIA Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

16 − fourteen =