O veche rețetă de pâine din Transilvania, produsă din nou în Florești. Pâinea bătută bine

Trimite și altora

Vechi rețete de pâine din Transilvania sunt redescoperite de brutăriile locale din Cluj. Aceste afaceri de familie încearcă să se impună pe piața locală cu produse diferite, iar caietele cu rețete moștenite de la bunici reprezintă o sursă foarte bună de inspirație pentru brutarii de azi.

Brutăriile din Cluj au început să producă din nou pâine după vechi rețete, care fuseseră abandonate în perioada comunistă. Astfel că clujenii au acum posibilitatea să cumpere pâine din amestec de grâu și orz, de secară și de ovăz, dar și pâine cu cartofi, cu semințe sau cu morcovi. Alții preferă rețete simple și bune, iar de o mare trecere se bucură pâinea bătută, care este produsă exact ca pe vremea bunicilor, spune directoarea unei brutării, Veronica Degan.

Pâinea este fabricată cu mare grijă, iar cea mai bună garanție a calității este faptul că familiile brutarilor consumă zilnic aceste produse, spune inginerul tehnolog Mariana Neag, de la o brutărie din comuna Florești.

Potrivit statisticilor, un român consumă în fiecare lună mai mult de opt kilograme de pâine. Astfel, România se numără printre țările europene cu cel mai ridicat consum de pâine pe cap de locuitor.

 

Iată un reportaj realizat de ViaCluj.tv

Comments

comments

SHARE
Previous articleCorina Crețu: România va primi mai multe fonduri europene de coeziune pentru exercițiul financiar viitor
Next articleItalia are un consulat onorific la Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

18 − nine =