România, pe ultimul loc în Uniunea Europeană la capitolul digitalizarea afacerilor

Trimite și altora

România ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană la capitolul digitalizarea afacerilor. Această stare de lucruri reiese dintr-un studiu realizat de clusterul Transilvania IT. Reprezentanții clusterului cer Guvernului să constituie o autoritate care să coordoneze, pe de o parte, procesul de digitalizare a instituțiilor publice, iar pe de altă parte, să genereze programe prin care statul să susțină financiar procesele de digitalizare ale companiilor private.

Digitalizarea companiilor și instituțiilor publice va crește semnificativ performanețele economiei românești. Acest proces de digitalizare costă mult mai puțin decât își imaginează managerii companiilor, spune directoarea clusterului Transilvania IT, Bianca Muntean.

Statul român poate susține procesul de transformare digitală prin intermediul unor programe de finanțare nerambursabilă, care să completeze programele europene, mai spune Bianca Muntean.

Procesul de digitalizare a economiei poate fi ușurat de faptul că în România există multe companii care produc software și aplicații, care pot fi integrate foarte ușor în acest proces de transformare digitală. Deja, multe dintre aceste companii au acumulat experiență în transformarea digitală a unor corporații multinaționale.

Foto: Pixabay.com

Comments

comments

SHARE
Previous articleCât costă transportul cu noile autobuze electrice din Turda
Next articleClujul, recomandat drept destinație de vacanță de către redacția The Guardian
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

four × two =