Piața imobiliară a Clujului în 2020 – merită o investiție?

Trimite și altora

Clujul se află pe locul I în țară la prețurile la apartamente și la chirii. Cum va fi anul 2020 în domeniul imobiliarelor, aflați de la Adrian Crivii, fondator al firmei de consultanță financiară DARIAN DRS, invitat în emisiunea Business cafe, la Via Cluj TV. Află dacă este sau nu momentul unei investiții în imobiliare, tot din emisiune.

Cât costă un metru pătrat

Cluj-Napoca este pe locul I în topul prețurilor la apartamente, cu 1610 euro pe metrul pătrat, potrivit unei analize a imobiliare.ro. Orașul nostru a devansat din nefericire Bucureștiul (1.380 euro/mp), Timișoara (1.230), Constanța (1.160 euro/mp). Datele sunt valabile pentru trimestrul trei din anul 2019.

Față de trimestrul doi, la Cluj prețurile au crescut cu 2,7 la sută, la București cu 5,5 la sută, la Timișoara cu 1,1 procente iar la Constanța cu 2,2 la sută.

În ultimul an, la Cluj prețul a crescut cu 6,2 la sută iar în ultimii 5 cu 68,7 procente.

La polul opus, cele mai ieftine apartamente pot fi găsite în continuare în Reșița, care s-a menținut la un nivel constant de preț (500 de euro pe metru pătrat), apoi în Giurgiu (540 de euro pe metru pătrat), Alexandria (590 de euro pe metru pătrat), Târgoviște (670 de euro pe metru pătrat) și, respectiv, Zalău (690 de euro pe metru pătrat).

Cartiere ”la modă”

În toate cartierele clujene, nivelul actual al prețurilor apartamentelor este mai ridicat decât cel consemnat în perioada similară a anului anterior.

Cele mai semnificative creșteri anuale au avut loc, însă, în Iris (+13,6%), în zona centrală și ultracentrală (+13,2%), în Baciu (+9,8%), în Plopilor (+9,4%) și, respectiv, în Gruia-Dâmbul Rotund-Gară-Bulgaria (tot un plus de 9,4%).

Cele mai mici marje anuale de creștere pot fi observate, pe de altă parte, în câteva zone mai noi ale orașului: Zorilor (+0,8%), Florești (+2,8%) și, respectiv, Someșeni (+3,4%).

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

one + sixteen =