Companiile de IT din Cluj mizează tot mai mult pe inteligența artificială

Trimite și altora

Tot mai multe aplicații și programe informatice create la Cluj încorporează algoritmi de inteligență artificială. Există mulți oameni care se tem de faptul că inteligența artificială ar putea fi utilizată în detrimentul umanității, însă experții în domeniu spun că scenariile apocaliptice sunt puțin probabile. Ei afirmă că utilizarea inteligenței artificiale va revoluționa unele profesii, pentru că oamenii vor fi scutiți de sarcinile repetitive și că, astfel, vor avea mai mult timp pentru a fi creativi.

Inteligența artificială este una dintre cele mai interesante tendințe din domeniul programării. Aplicațiile informatice care utilizează algoritmii de inteligență artificială sunt tot mai răspândiți și îi asistă pe specialiști în eficientizarea muncii lor, spune expertul Radu Orghidan.

Unul dintre centrele europene în care se dezvoltă inteligența artificială este Clujul. În oraș există peste 22.000 de specialiști în IT, care au creat un ecosistem performant pentru industria informatică. Acest domeniu se poate dezvolta în continuare, cu sprijinul comunității locale, spune Radu Orghidan.

Există și oameni care se tem de faptul că inteligența artificială ar putea deveni un inamic al umanității. Însă experții în domeniul IT afirmă că scenariile apocaliptice sunt foarte puțin probabile.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCând va fi finalizată Autostrada Sebeș – Turda? Ce spun constructorii
Next articleOn-line-ul schimbă radical industria turismului
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

fourteen + twelve =