DeLonghi investește într-o nouă fabrică

Trimite și altora

Grupul italian DeLonghi a anunțat că va construi o nouă fabrică în România. Compania, care produce aparate pentru cafea, a cumpărat o platformă industrială cu suprafața de 25.000 de metri pătrați, în localitatea Mădăraș, din județul Bihor. 

Noua fabrică va genera 500 de noi locuri de muncă. Grupul DeLonghi deține, în Jucu, județul Cluj, cea mai mare fabrică de aparate de cafea din Europa. Aceasta funcționează în clădirea fostei fabrici de telefoane mobile Nokia, închisă în timpul crizei economice. În Jucu, DeLonghi are 2.100 de angajați. Însă, în zona Clujului, resursele umane au devenit o problemă. În Parcul Industrial Tetarom III din Jucu, alături de DeLonghi, sunt prezenți și alți jucători de talie mare, precum Bosch. În comuna învecinată Apahida, de asemenea, există un parc industria privat, care a atras companii multinaționale precum Fencs, iar la nord de Jucu, în Dej, există un alt parc industrial privat în care sunt prezente companii precum Fujikura, Sauter sau Trelleborg, care au angajat muncitorii concediați de fostele fabrici comuniste.

Comments

comments

SHARE
Previous articleFiscul s-ar putea digitaliza în regim militar
Next articleMarea Britanie vrea mai mulți imigranți cu înaltă calificare
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

5 × 1 =