Ciuperca unghiei și piciorului se poate trata! Află cum de la specialiștii UMF

Trimite și altora

Infecțiile fungice, în general, afectează 20-25% din populație. Aceste infecții pot fi luate din cele mai diverse locuri, dar și cauza unor obiceiuri mai puțin igienice, cum ar fi folosirea în comun a încălțămintei.

Ciuperca piciorului se localizează, cu predilecție în spațiile dintre degete, poate avea manifestări pe talpă sau pe dosul piciorului. Zona respectivă se înroșește, are scuame și fisuri interdigitale, tegument macerat și umed și albicios sau galben. Toate acestea sunt însoțite și de mâncărimi, uneori chiar durere și un miros neplăcut.

În cazul unghiei cu ciupercă, aceasta își modifică aspectul, lama unghială se îngroașă, urât mirositoare, de culoare alb-gălbui, poate fi vălurită sau cu dungi. Această infecție a unghiei poate fi însoțită și de infecția pielii din jur.

Vestea bună este că pentru aceste afecțiuni există tratamente eficace.

Află ce poți face să te protejezi, dar și cum să tratezi ciuperca unghiei și piciorului de la prof. univ.dr. Adriana Filip, medic dermatolog, cadru didactic al UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, invitată la Doctor online de la Via Cluj TV.

De unde poți lua ciuperca piciorului, cum o recunoști, dar mai ales cum o poți trata, află din emisiune.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY