Cum văd sindicatele din Educație reformarea învățământului

Trimite și altora

Sindicatele din învățământ solicită Ministerului Educației să modifice normativele în vigoare, pentru a reduce numărul de elevi dintr-o clasă. Liderii sindicali afirmă că acest lucru este absolut necesar pentru a crește calitatea actului educațional.

Potrivit liderilor sindicali ai profesorilor, în special în marile orașe, există multe clase supraaglomerate. Acest lucru înseamnă dificultăți considerabile în predare, deoarece profesorii trebuie să își împartă atenția între mai mulți elevi, într-o perioada limitată de timp, spune președintele Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Clujean, Lucia Cojocaru, prezentă la ViaCluj.tv.

O altă modificare importantă ar fi mărirea numărului consilierilor școlari. În acest moment, în majoritatea cazurilor, un consilier școlar se ocupă de aproximativ 2.000 de copii. Sindicaliștii spun că cifra optimă ar fi 300-500 de elevi de care să se ocupe un singur consilier școlar.

Comments

comments

SHARE
Previous articlePiața de artă, în creștere la Cluj
Next articleUMF Iuliu Hațieganu și-ar putea deschide extensii în străinătate
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

18 + 1 =