UMF Iuliu Hațieganu și-ar putea deschide extensii în străinătate

Trimite și altora

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj și-ar putea deschide o extensie în străinătate. Conducerea universității analizează în prezent două scenarii: o extensie în limba engleză în Germania sau una în limbile engleză și română în Italia. De asemenea, conducerea universității vrea să mărească numărul de studenți care provin din țări non-europene.

Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj devine tot mai atractivă pentru studenții din Germania. Cei mai mulți dintre ei se înscriu la linia engleză de studiu. Conducerea universității a luat în calcul deschiderea unei linii germane de studiu, însă, deocamdată, acest lucru nu este posibil, pentru că lipsesc profesorii care să cunoască foarte bine această limbă. De aceea, o posibilă soluție pentru a răspunde interesului tot mai mare din partea tinerilor germani ar putea fi deschiderea unei extensii în țara lor, spune rectorul Anca Buzoianu.

O altă ipoteză luată în calcul este deschiderea unei extensii în Italia, unde profesorii clujeni vor oferi cursuri în limbile română și engleză. În paralel, conducerea universității clujene vrea să mărească numărul studenților înmatriculați la Cluj, care provin din afara Uniunii Europene, mai spune rectorul Anca Buzoianu.

În prezent, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” este instituția de învățământ superior cu cei mai mulți studenți străini. Universitatea clujeană are linii de studiu în română, engleză și franceză.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY