Echipa UBB-FSEGA a câștigat etapa națională a CFA Institute Research Challenge 2020

Trimite și altora

O echipă de studenți ai Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB-FSEGA) a câștigat etapa locală a competiției CFA Institute Research Challenge, desfășurată la București.

La ediția din acest an, au participat aproximativ 50 de studenți de la 10 facultăți din România și Republica Moldova.

După o muncă intensă de patru luni, studenții UBB-FSEGA au realizat un raport de cercetare financiară prin care au oferit o recomandare de investiție asupra companiei Purcary Wineries PLC. Raportul a fost prezentat cu succes în fața unui juriu format din profesioniști în domeniul investițiilor, membri ai Asociației CFA Romania, organizație membră a CFA Institute (SUA).

Echipa UBB-FSEGA – formată din Claudia Balea (masterand la „Bănci și piețe de capital”, masterat anul 2), Cristina Bivol (student la „Contabilitate și informatică de gestiune – în limba engleză”, licență anul 3), Bogdan Călăcean (masterand la ”Bănci și piețe de capital”, masterat anul 2) și Marius Semeniuc (student la „Finanțe și bănci – în limba engleză”, licență anul 3) – a fost coordonată de conf.univ.dr. Miruna Pochea și de mentorul Irina Răilean din partea Asociației CFA Romania.

Echipa câștigătoare va participa la finala regională EMEA – CFA Institute Research Challenge care se va desfășura în Iordania, în perioada 1-2 aprilie 2020.

CFA Institute Research Challenge este o competiție la care participă cele mai prestigioase școli de business internaționale. Tematica este bazată pe curricula programului CFA, care este considerat cel mai înalt standard profesional în analiza și cercetarea investițională. În fiecare an, în acest concurs sunt implicați aproximativ 3500 de voluntari și 5.000 de studenți care provin de la peste 1.000 de universități din întreaga lume.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY