Anunț șoc la Cluj: UE va aloca 9 miliarde de euro pentru start-up-uri tehnologice

Trimite și altora

La Cluj-Napoca a început cel mai important eveniment tehnologic organizat în timpul președinției românești a Consiliului Uniunii Europene. La Start-Up Summit Europe participă oficiali europeni, reprezentanți ai autorităților naționale și locale, ai instituțiilor financiare internaționale și ai companiilor, universităților și clusterelor. Printre speakeri se numără comisarul european pentru economie digitală și societate digitală, Mariya Gabriel, ministrul român al Comunicațiilor și Societății Informaționale, Alexandru Petrescu, ori fostul premier, primarul din Cluj, Emil Boc.

Participanții la Start-Up Summit Europe au ocazia să negocieze parteneriate, să discute despre strategii de dezvoltare sau despre finanțarea start-up-urilor. Comisarul european Mariya Gabriel a venit cu o veste bună: Uniunea Europeană va aloca o sumă consistentă pentru finanțarea start-up-urilor digitale.

”Pentru noi, Comisia Europeană, ecosistemul de start-up-uri reprezintă una dintre cele mai mari priorități. Este clar că avem trei elemente-cheie. În primul rând, este asigurarea mai multor fonduri pentru ele. Sunt foarte mândră de faptul că propunerea mea pentru un nou program european digital, cu un buget de 9 miliarde de euro, a fost finalizată cu succes în timpul președinției românești. Este este un pas concret și un semnal foarte puternic pentru start-up-urile noastre”, a declarat la Cluj comisarul european Mariya Gabriel.

Celelalte două elemente-cheie din viziunea comisarului european Mariya Gabriel sunt formarea unei rețele europene a hub-urilor de inovare și producerea de valoare adăugată mare. Ea dorește ca în fiecare regiune europeană să existe un astfel de hub. Mariya Gabriel a adăugat că trebuie să existe și o abordare etică în dezvoltarea unor sisteme precum inteligența artificială, iar companiile digitale europene trebuie să țină seama și de protecția datelor personale.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY