IMM-urile din domeniul IT cer sprijinul statului

Trimite și altora

Companiile mici și mijlocii din domeniul IT cer sprijinul statului. Ele doresc amânarea sau scutirea de la plata unor taxe și impozite. Unele dintre aceste companii au înregistrat deja o scădere a cifrei de afaceri cuprinsă între 10 și 15 la sută, reiese dintr-o cercetare de piață realizată de clusterul Transilvania IT.

Criza generată de pandemia de coronavirus a dus la reducerea volumului de comenzi pentru companiile mici și mijlocii din industria IT. Au scăzut, în special, comenzile care vin din sectorul privat. De aceea, companiile mici și mijlocii din clusterul Transilvania IT cer sprijinul statului român, spune managerul clusterului, Bianca Muntean.

Companiile din domeniul IT au decis, pe de altă parte, să se implice în comunitate. Unele dintre ele oferă servicii de hosting gratuit sau de găzduire în cloud pentru cei care se implică în proiecte educaționale, sociale sau sanitare. De asemenea, clusterul Transilvania IT susține un proiect care vizează educarea seniorilor, astfel încât ei să poată utiliza noile tehnologii pentru a comunica, pentru a-și plăti facturile on-line sau pentru a-și face cumpărăturile cu ajutorul unor aplicații.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY