Alimente inovatoare, create la USAMV Cluj

Trimite și altora

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj promovează inovarea în domeniul alimentar. Studenți sau tineri absolvenți ai unor specializări precum Știința și Tehnologia Alimentului au creat noi tipuri de hrană, care includ inovații precum capsule de gel comestibil. Rolul acestor inovații este acela de a obține alimente mai sănătoase, mai bogate în vitamine și care își mențin prospețimea mai mult timp.

Csilla Nemeti a creat un nou tip de iaurt, care include capsule de gel alimentar pline cu extract de morcovi și de alte plante.

O altă tânără, Melinda Magyari, a creat biscuiții care pot înlocui cafeaua, ideali pentru persoanele grăbite. Laura Bărgăoan a pornit de la ideea de a obține un baton cu vitamine din reziduurile unor fructe și legume, care ar fi ajuns altfel la tomberon.

Comments

comments

SHARE
Previous articleÎn ce grup politic vor activa europarlamentarii alianței USR-PLUS
Next articleCum a decimat Registrul Comerțului mediul de afaceri
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

20 + nine =