Hackerii încearcă noi tipuri de atacuri informatice, pe fondul temerilor legate de coronavirus

Trimite și altora

Hackerii se folosesc de spaima oamenilor de coronavirus sau de foamea de informații legate de răspândirea pandemiei pentru a încerca noi tipuri de atacuri informatice. Specialiștii în securitate cibernetică le recomandă celor care folosesc Internetul să nu aibă încredere decât în sursele oficiale și în aplicațiile oferite de autoritățile statului.

Măsurile de distanțare socială impuse de autorități au dus la creșterea numărului de ore petrecute pe Internet. Tot mai mulți oameni lucrează de acasă, învață acasă sau se relaxează cu ajutorul filmelor sau altor activități culturale oferite de platformele on-line. De asemenea, tot mai mulți oameni încearcă aplicații noi. Unele dintre acestea sunt, evident, utilizate pentru fraudă, spune specialistul în securitate cibernetică, Alexandru Armean.

Alte aplicații utilizate de hackeri promit că oferă informații despre coronavirus. Alexandru Armean afirmă că utilizatorii ar trebui să folosească doar sursele oficiale de informații.

În această perioadă, a crescut și numărul atacurilor informatice de tip clasic, ce folosesc, de exemplu, site-uri clonate.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY