Hackerii încearcă noi tipuri de atacuri informatice, pe fondul temerilor legate de coronavirus

Trimite și altora

Hackerii se folosesc de spaima oamenilor de coronavirus sau de foamea de informații legate de răspândirea pandemiei pentru a încerca noi tipuri de atacuri informatice. Specialiștii în securitate cibernetică le recomandă celor care folosesc Internetul să nu aibă încredere decât în sursele oficiale și în aplicațiile oferite de autoritățile statului.

Măsurile de distanțare socială impuse de autorități au dus la creșterea numărului de ore petrecute pe Internet. Tot mai mulți oameni lucrează de acasă, învață acasă sau se relaxează cu ajutorul filmelor sau altor activități culturale oferite de platformele on-line. De asemenea, tot mai mulți oameni încearcă aplicații noi. Unele dintre acestea sunt, evident, utilizate pentru fraudă, spune specialistul în securitate cibernetică, Alexandru Armean.

Alte aplicații utilizate de hackeri promit că oferă informații despre coronavirus. Alexandru Armean afirmă că utilizatorii ar trebui să folosească doar sursele oficiale de informații.

În această perioadă, a crescut și numărul atacurilor informatice de tip clasic, ce folosesc, de exemplu, site-uri clonate.

Comments

comments

SHARE
Previous articleServiciul Peditel 1791, susținut de Primăria Cluj-Napoca
Next articleCODVIDHack – Hackathon virtual dedicat luptei împotriva pandemiei COVID19
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

10 − five =