Cât de gravă va fi criza economică provocată de coronavirus – Ce spun experții UBB

Trimite și altora

Guvernul ar trebui să pună la punct cât mai rapid un plan pentru relansarea economiei și pentru repornirea sectoarelor economice afectate de pandemia de coronavirus, spun experții Universității Babeș-Bolyai. Ei spun că amploarea crizei economice induse de criza sanitară depinde foarte mult de ce vor face autoritățile în perioada următoare și de când vor fi repornite ramurile economice grav afectate.

În trimestrul II al acestui an, economia României va scădea cu 14-15 la sută, estimează decanul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Răzvan Mustață. Pentru întregul an, scăderea economică va fi de 6-7 la sută. Modul în care se va redresa economia depinde foarte mult de măsurile pe care le va lua Guvernul în perioada următoare, mai afirmă decanul Răzvan Mustață.

Decanul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai mai afirmă că actuala criză este fără recedent în ultimele 7-8 decenii. Opiniile experților universității clujene sunt convergente asupra faptului că actuala criză va transforma economia în sensul unei digitalizări accelerate și în cel al regândirii lanțurilor de producție.

Comments

comments

SHARE
Previous articleExperții în corporate intelligence avertizează asupra unor efecte neașteptate ale crizei economice din 2020
Next articleCum păstrează transilvănenii obiceiurile de Paște
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

thirteen + three =