Coronavirusul resetează piața chiriilor din Cluj

Trimite și altora

Pandemia de coronavirus a resetat piața chiriilor din Cluj. Acest oraș se numără, înainte de declanșarea crizei provocate de pandemie, printre cele mai scumpe orașe din România. În noul context sanitar și economic, cei mai mulți dintre proprietarii spațiilor închiriate au acceptat să reducă prețurile. În viitorul apropiat, sunt posibile noi scăderi, avertizează specialiștii, citați de Via Cluj TV.

Foarte mulți investitori și foarte mulți oameni erau atrași de Cluj datorită dezvoltării economice rapide și datorită calității vieții. Însă declanșarea crizei provocate de pandemia de coronavirus a dus la reașezarea pieței chiriilor, spune reprezentantul Blitz Imobiliare, Bogdan Lucaciu.

Cei mai mulți dintre proprietari au acceptat să reducă nivelul chiriilor, pentru că preferă să își păstreze chiriașii pe termen lung, mai spune Bogdan Lucaciu. 30 la sută dintre ei au redus semnificativ chiriile pentru o perioadă limitată de timp, 40 la sută le-au redus mai ușor, dar pentru perioade mai lungi, iar restul de 30 la sută nu își permit să reducă nivelul chiriilor, pentru că au de plătit rate către bănci sau către terțe persoane.

Specialiștii în domeniul imobiliar se așteaptă ca viitorul apropiat să aducă noi scăderi ale prețurilor în acest domeniu. Ei estimează că aceste scăderi vor reprezenta aproximativ jumătate din valoarea scăderilor înregistrate cu ocazia crizei precedente, declanșată în România în anul 2008.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

18 − 15 =