Motivul pentru care NU ați vrea să fiți cazați azi într-o pensiune din Munții Apuseni

Trimite și altora

Clujenii serbează ziua de 1 Mai în condiții de distanțare socială. Pensiunile și hotelurile de la munte au rămas închise, iar autoritățile au luat măsuri pentru a-i împiedica pe care care ar vrea să serbeze în sânul naturii. Există filtre rutiere pe drumurile publice, precum și patrule formate din polițiști, jandarmi și soldați. În această perioadă, singurele pensiuni și hoteluri deschise în Munții Apuseni sunt cele transformate în centre de carantină.

Anul acesta, Ziua Muncii va fi serbată acasă de cei mai mulți dintre clujeni. Tradiționalele grătare din Pădurea Făgetului sau din Pădurea Hoia au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus. Și tot din acest motiv, pensiunile și hotelurile de la munte sunt închise în marea lor majoritate. Funcționează doar cele transformate în centre de carantină. Aceste măsuri au drept scop limitarea răspândirii coronavirusului, spune președintele Asociației Pelaghia din Mărișel, Viorel Pleșa.

Proprietarii de pensiuni din Munții Apuseni se pregătesc să redeschidă unitățile de cazare abia după data de 15 mai, mai spune Viorel Pleșa, a cărui familie deține o pensiunea Popasul Iancului în Mărișel.

Pensiunile care vor funcționa în această vară trebuie să aplice măsuri foarte stricte de igienă. Camerele, restaurantele și celelalte spații comune vor fi dezinfectate foarte des, iar în restaurante vor putea servi masa doar turiștii cazați în pensiunile respective.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

15 + five =