Clădirile fabricii Clujana, cumpărate de Consiliul Județean Cluj

Trimite și altora

Consiliul Județean Cluj a cumpărat imobilele aflate în patrimoniul societății Clujana SA, aflată în insolvență. Producția fabricii de pantofi ar urma să fie mutată într-una dintre noile hale construite în Parcul Industrial Tetarom I, aflat tot în proprietatea Consiliului Județean. Deocamdată, consilierii județeni încă nu au stabilit ce anume vor face cu clădirile și terenurile pe care le-au cumpărat. Cel mai probabil, ele vor fi folosite pentru activități culturale și administrative.

Consiliul Județean Cluj a cumpărat nouă imobile, respectiv clădiri și terenuri, care se aflau în patrimoniul fabricii Clujana. Pentru acestea, administrația județeană a plătit peste 22 de milioane de lei. Banii vor intra în conturile societății aflate în insolvență și vor contribui la relansarea ei. Producția de pantofi se va muta din zona pericentrală a Clujului în Parcul Industrial Tetarom I, acolo unde au fost construite noi hale, aflate deja

în procedură de recepție. Clădirile cumpărate de Consiliul Județean vor fi renovate și transformate în spații administrative și culturale. Deocamdată, încă nu a fost stabilită destinația exactă a acestor imobile, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Fabrica de pantofi și-a început activitatea înainte de Primul Război Mondial, când era deținută de familia de industriași Renner. În perioada dintre cele două războaie mondiale, a purtat numele Dermata și a devenit unul dintre cei mai importanți producători de încălțăminte din România. După Cel de-al Doilea Război Mondial, fabrica a fost confiscată de comuniști. După Revoluție, fabrica de pantofi a fost închisă o perioadă, apoi a fost redeschisă cu ajutorul Consiliului Județean Cluj, care este și în prezent acționarul majoritar al fabricii.

Comments

comments

SHARE
Previous articlePensiunile din Țara Moților își așteaptă oaspeții de Crăciun
Next articleNebrazii sau cum niște obiecte neînsuflețite pot salva brazii vii
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

seventeen − 4 =