Clujul își modernizează rețelele de apă și canalizare

Trimite și altora

Clujul va fi primul județ din România în care 99 la sută din populație va avea acces la rețeaua de alimentare cu apă, iar 97 la sută din populație va avea acces la rețeaua de canalizare. Acest lucru a devenit posibil pentru că Uniunea Europeană finanțează un proiect în valoare de 355 de milioane de euro depus de Compania de Apă Someș.

Clujul va folosi banii europeni pentru a construi cea mai modernă rețea de apă și canalizare din Transilvania. Compania de Apă Someș, deținută de Consiliul Județean Cluj, va prelua apa din lacul de acumulare Tarnița, din Munții Apuseni, și o va utiliza pentru a asigura alimentarea cu apă a majorității locuitorilor din județele Cluj și Sălaj. Acest proiect este foarte important, afirmă vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, deoarece nu va asigura doar o calitate mai bună a vieții beneficiarilor, ci va crește și atractivitatea localităților pentru investitori.

În anumite localități, autoritățile locale au decis să se coordoneze cu autoritățile județene și să realizeze două rețele în același timp, pentru a nu sparge asfaltul de două ori. Așa este comuna Feleacu. În satul Vâlcele din această comună, în acest an, va fi realizată și o parte importantă a rețelei de alimentare cu gaz metan, spune primarul Gabriel Costea.

Un studiu realizat de cercetători ai Universității Babeș-Bolyai arată că banii europeni au accelerat ritmul modernizării infrastructurii din România, la un nivel nemaiîntâlnit în ultima sută de ani.

Comments

comments

SHARE
Previous articleDestinație turistică de vis: Țara Moților
Next articleStudiu regional despre risipa alimentară – Inițiatorii vor un milion de respondenți
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

15 + twenty =