Peste 25 000 de tineri s-au înscris la admitere în universitățile clujene

Trimite și altora

Peste 25.000 de tineri s-au înscris la admiterea organizată de universitățile clujene. Cei mai mulți au ales Universitatea Babeș-Bolyai. Marea majoritate a celor care vor să devină studenți s-au înscris și și-au depus actele on-line, însă există și facultăți care s-au organizat pentru a primi fizic dosarele celor care au dorit să se deplaseze la Cluj.

Toate universitățile clujene au creat sisteme de admitere on-line. Acestea permit candidaților să se înregistreze pe site-ul facultății dorite, precum și să își încarce actele care dovedesc faptul că au dreptul să urmeze cursurile universitare. Pentru a gestiona procesul de admitere, la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai sunt utilizate și resurse precum un supercalculator cumpărat pentru a fi folosit în principal pentru cercetare științifică, spune decanul Răzvan Mustață.

Alte facultăți, precum cea de Agricultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, au organizat și admiterea clasică, însă cu respectarea tuturor măsurilor sanitare, spune decanul Roxana Vidican.

Universitățile clujene oferă studii în limbile română, maghiară, germană, engleză și franceză. Câteva mii de studenți provin din străinătate. Cvasitotalitatea acestora a recurs la admiterea on-line.

Comments

comments

SHARE
Previous articleGRAV: 889 de noi îmbolnăviri cu coronavirus
Next articleViticultura renaște în Transilvania cu ajutorul banilor europeni
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

10 + thirteen =