Cum și-au adaptat universitățile clujene admiterea la condițiile pandemiei

Trimite și altora

Universitățile clujene își adaptează admiterea la noile condiții de distanțare socială impuse de pandemie. Unele dintre ele au renunțat la examene și se vor baza pe notele de la examenul de Bacalaureat. Altele organizează admitere digitală, iar altele au închiriat săli de conferințe din hoteluri pentru a putea organiza examenul de admitere cu păstrarea unei distanțe de doi metri între candidații care susțin examenul scris.

Universitățile clujene au încercat să își schimbe maniera de organizare a examenului de admitere. Unele universități, precum cea Tehnică sau cea de Științe Agricole și Medicină Veterinară au decis să organizeze admiterea integral digital. Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară va lua în calcul doar media de la bacalaureat, spune rectorul Cornel Cătoi.

În cazul Universității Babeș-Bolyai, fiecare facultate își organizează admiterea în amniera proprie. Unele dintre ele vor lua în calcul doar media de la examenul de bacalaureat. Altele vor cere candidaților să compună un eseu în format digital. Facultatea de Chimie va organiza examenul de admitere cu ajutorul platformei Hypertalk, iar candidații la specializările actorie și regie din cadrul Facultății de Teatru și Film vor participa la un examen în care vor fi față în față examinatorii și candidații preselectați în baza unui portofoliu video trimis de aceștia. Universitatea Babeș-Bolyai va lansa și specializări noi, spune prorectorul Anna Soos.

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu păstrează maniera clasică de admitere. Însă, pentru a păstra o distanță de doi metri între candidați, universitatea clujeană a închiriat mai multe săli, astfel că, pe lângă amfiteatrele universității, unii candidați vor susține examenul scris în sălile de conferință ale unor hoteluri din oraș.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCSR: Cristina Varo oferă consilire psihologică gratuită pentru copiii care se pregătesc de examene
Next articleÎn ce condiții va fi organizată ediția din acest an a TIFF
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 × five =