Laguna Albastră, o destinație turistică superbă din inima Transilvaniei

Trimite și altora

Una dintre cele mai frumoase destinații turistice din județul Cluj este Laguna Albastră, din comuna Aghireșu. Este vorba de un lac format după ce izvoarele subterane au inundat o fostă mină de caolin. Laguna Albastră are ape opalescente, iar peisajul din jurul său, cu un contrast puternic între dealurile calcaroase și vegetația abundentă, aduce aminte de țărmurile Mării Mediterane.

Laguna Albastră s-a format după ce, în urmă cu câteva decenii, fosta mină de caolin din Aghireșu a fost inundată de apă. Apariția izvoarelor subterane a dus la oprirea lucrărilor de minerit, iar lacul a crescut și datorită apelor pluviale. În urmă cu câțiva ani, Laguna Albastră a fost cumpărată de un antreprenor din Cluj, care ar vrea să amenajeze un hotel în fostele galerii de mină, după cum afirmă bloggerii de turism.

Lacul din Aghireșu merită să fie pus în valoare, pentru că este un loc superb, afirmă directorul muzeului din Ciucea, Eduard Boboc.

Turiștii pot vizita în prezent Laguna Albastră fără să plătească vreo taxă de acces.

Comments

comments

SHARE
Previous articleParcare subterană în Mănăștur, finalizată în luna august
Next articleProdusele tradiționale, tot mai apreciate de consumatorii clujeni
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

fifteen + 16 =