Hoia Baciu, pădurea bântuită de turiști

Trimite și altora

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Una dintre cele mai interesante destinații turistice din Transilvania este Pădurea Hoia-Baciu de lângă Cluj. Publicații precum BBC au declarat-o drept cea mai faimoasă pădură bântuită din lume, pentru că există oameni care cred că acolo s-ar petrece fenomene paranormale. Legenda Pădurii Hoia Baciu se potriveștea foarte bine cu faima Transilvaniei, care, în prezentările unor agenții internaționale de turism, este descrisă drept un tărâm al poveștilor întunecate, al misterului și al vampirilor.

Pădurea Hoia Baciu este legată de numeroase legende. Una dintre ele spune că un păcurar, împreună cu întreaga sa turmă de oi, ar fi dispărut brusc în pădure, iar peste ani și ani, ar fi reapărut neschimbat, exact în același loc. O altă legendă afirmă că acolo s-ar afla poarta spre un alt univers. Există și oameni care sunt atrași de relatările unor fenomene paranormale și care sunt convinși că lucrurile stranii care s-ar petrece în pădure ar avea legătură cu extratereștrii, spune reprezentanta unui hotel construit la marginea pădurii.

Multe dintre legende sunt alimentate și de faptul că pădurea are un aspect straniu. Există locuri în care copacii cresc câte doi sau câte trei din aceeași rădăcină, răsuciți și contorsionați. De asemenea, există și o poiană de formă circulară, care a generat diferite legende, de la cea care spune că ar fi locul de aterizare a unui OZN și până la cele care afirmă că acolo s-ar petrece diferite ritualuri magice.

Comments

comments

SHARE
Previous article1 295 de cazuri noi în ultimele 24 de ore
Next articleLucrări de consolidare pe Drumul Bistriței
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

9 − two =